DAGENS AKTIVITET

Når dere leser dette innlegget så er jeg langt opp i fjellene på Gran Canaria på eselryggen med mamma og Ramon. Vi skal på en finca til en venn av Ramon, der skal vi blant annet ri på esel, plukke poteter og spise god mat. Blir en spennende dag! Kommer til å skrive et innlegg og ta mange bilder slik at dere får se hvordan det ser ut der og hva jeg har gjort på.


ØNSKER DERE EN FIN DAG! 🙂

#blogg #hverdag #familie #fjelltur #eventyr #Elisebr #adventure #blog #mountain

MINE FAVORITT RETTER TIL MIDDAG

TACO 


På 17:Mai prøvde vi båter istedet for tortillalefser, var faktisk kjempe godt og smart! Jeg bruker bestandig å ha i min tacolefse: tacokjøtt, paprika, agurk, salsa, rømme og ost.

BLÅSKJELL

Jeg spiste aldri blåskjell før jeg turte å smake det i august når jeg kom til Gran Canaria, var ei stund jeg spiste så masse blåskjell at jeg gikk lei og måtte ha en pause!

♥ REKER

Jeg er veldig glad i reker både ferske som det ikke er gjort noe med og reker som er stekt i olje og hvitløk.

♥ PAELLA


Paella er så godt, denne paellaen så man får kjøpt på en resturant i Arguineguin kunne jeg levd på hver dag hvis jeg måtte! Den inneholder: ris, reker, blåskjell, blekksprutringer, musling og en rissaus.

HVA ER DERES FAVORITT MIDDAGSRETT?

HVA SYNS DERE OM ET SÅNT INNLEGG?

#blogg #mat #middag #middagstips #mattips #sjømat #taco #paella #Elisebr #food #dinner #foodtips #dinnertips #blog

♥ 9 MÅNEDER ♥

Hei alle sammen 🙂

9 måneder har gått og vi har fortsatt ikke fått nok! Er fortsatt på Gran Canaria å lever fint her uansett om kreften til mamma er der. Vi har opplevd mye koselig her, blant annet har vi fått mange venner (Kanariske, Spanske, Tyske, Polske og Norske. Vi har blant annet vært på bar, restaurant, cafe, bilturer, fjellturer, stranda, bassenget, vært med venner, jobbfester, solet meg og ut å festet. Dette er mitt drømmeliv, husker når jeg var mindre så gledet jeg meg til å gjøre alt jeg gjør nå men nå er dette faktisk min hverdag, jeg kan sole meg hver dag hvis jeg vil for jeg har solseng utenfor huset vårt. Vi bor i en bungalow (det vil si et lite hus) der vi har 2 soverom, kjøkken, stue, bad, grill, solsenger og uteområde med en liten hage som mamma jobber med. Jeg har drømmejobben og verdens beste kollegaer! Er spennende å bo i et annet land og bli kjent med kulturen de har her på Gran Canaria.

Her er noen bilder fra de siste 9 månedene:


 

#blogg #hverdag #Elisebr #syden #sydenliv #sydenlivet #bilder #GranCanaria #GC #PlayadelIngles #life #pictures #photo #blog

SANTA BRIGIDA —> NYDELIG BY I FJELLET PÅ GRAN CANARIA

♥ SANTA BRIGIDA ♥

Jeg, Odd og Bambi stoppet i denne nydelige landsbyen som heter Santa Brigida, den ligger opp i fjellene i Gran Canaria. Når vi kjørte så så vi plutselig den fine kirketoppen og da bestemte vi oss for å stoppe å prøve å finne kirken men endte opp med å gå i lang tid for å se på de forskjellige arkitekurene og de nydelige bygningene. Ble også en stopp på en lokal restaurant der vi tok oss noe å drikke, de var til og med så snille at de som jobber der kom med et en egen skål med vann til Bambi. Denne landsbyen var bare så fin at jeg og Odd har bestemt oss for å prøve å finne tilbake til dit for å ta flere bilder og spise tapas på lokal resturanten vi var på på fredagen 


LIKER DERE Å SE GAMLE, SMÅE LANDSBYER?

#blogg #hverdag #biltur #fjell #fjelltur #venner #venn #bilder #bestevenn #hund #landsby #nydelig #GranCanaria #GC #syden #sydenliv #sydenlivet #blog #photo #photos #pictures #friends #bestfriends #city #smallcity #dog #animal #mountain #mountaintrip #cartrip

FJELLTUR MED ODD

Hei 🙂 På fredagsmårran ringte Odd meg å lurte på om jeg ville bli med han og Bambi (hunden hans) å ta en kopp cafe men dessverre kunne jeg ikke for jeg jobbet hjemmenifra med jobben min. Vi ble enige om å ta en drink på Yumbo på kvelden, men når jeg jobbet igjennom oppgavene mine fra jobben så bestemte jeg meg for at det hadde vært koselig å dra på biltur når det er kveld så Odd overasket meg med at vi skulle kjøre på fjellet med søte Bambi <3 Vi begynte å kjøre klokken 18.10 og jeg var ikke hjem før rundt klokken 23.00, var en kjempe koselig kveld med bil med åpen tak, høy musikk, Odd, Bambi og koselige samtaler. Vi stoppet i en nydelig landsby som det er umulig å ikke forelske seg i! Vi gikk å så i smågatene og så nydelig arkitektur og gamle hus. Vi tok oss en drikke på en nydelig lokal cafe, de var så hyggelig der at de kom til og med med egen vannskål til Bambi. Kommer til å skrive mer om den landsbyen i et annet innlegg samt legge ut mer bilder derfra! Var en kjempe koselig tur med Odd og Bambi som jeg aldri kommer til å glemme! <3

 m


LIKER DERE Å KJØRE BILTURER?

#blogg #hverdag #helg #fredag #venn #bestevenn #venner #livet #hund #livet #biltur #sydenliv #GC #GranCanaria #PlayadelIngles #syden #life #blog #mylife #animal #dog

DEILIG MED LANGHELG!

Hei alle sammen 🙂 Ville ta turen innom for å ønske dere en fin helg/langfri! Håper ferien blir fylt med nydelig vær, isspising, kakespising og en nydelig 17.Mai. Jeg skal være på Gran Canaria når 17.Mai er, men har ikke noen store planer, skal bli med mamma på strålebehandling så får vi se hva som skjer i løpet av dagen.

Er deilig med langfri, skal sole meg mye, spise mye is, og trene litt i ferien. 

ØNSKER DERE EN FIN KVELD 🙂

SPRÅKERFARINGER MED Å FLYTTE TIL ET ANNET LAND

Jeg må ærlig innrømme at jeg kunne en del spansk før jeg flyttet til Gran Canaria men langt ifra hvor mye jeg kan nå! Det som er mest vanlig er at man kan noen ord og at man forstår mer hva folk sier enn hva man kan svare selv. Man lærer ved å prøve og feile, det er viktig å ikke være redd for å prøve å snakke språket. 

Jeg har en MORSOM flause fra 3 måneder siden: En kompis av meg som er Spansk spurte meg hvorfor jeg vil bo på Gran Canaria? Å så SMART som jeg er så sier jeg porque estas caliente aqui (Det betyr egentlig at man liker å ha det hett) Jeg skulle egentlig ha sagt: porque estas calor aqui (Det betyr at man liker varmen her) Kompisen min og mamma bryter sammen i latterkrampe og jeg skjønner ingenting før mamma plutselig sier hva det betyr og kompisen min sa det til alle de andre som jobbet i baren og som er mine venner å de fikk den latterkrampen, så der satt en RØD ELISE!

Jeg er så heldig å ha mange spanske venner her så jeg får snakket mye spansk selv om jeg jobber med bare norske! Noe jeg fort lærte når jeg kom til Gran Canaria er å spørre enten mamma eller vennene mine hva de forskjellige tingene er på spansk, som for eksempel om jeg er på en bar og lurer på hva et glass eller vin er på spansk. 

Hvis man ikke kan reise på ferie eller dra på utveksling eller prøve å bo i et annet land for en periode så vil jeg anbefale en metode som hjalp meg veldig til å lære mye spansk på kort tid. Jeg lastet ned mange apper som er gratis på applestore, fordelen med de appene er at der har de kategorisert etter forskellige ting sånn som ute å spise (der står det mange ord som handler om å gå ut å spise) klær (hva de forskjellige klestypene er på spansk) så man lett kan finne ordene å lage seg et tekstdokument på dataen eller skrive ordene i en bok med for eksempel på første siden Klær, neste side: sminke. Jeg kjøpte også meg en app som jeg betalte 289 kr på på applestore, den er mer avansert og den brukte jeg mye tid på fordi der står ikke ord etter kategorier, der må du selv tenke på de ordene du vil søke opp. Der kan man velge om man vil ha Norsk-Spansk eller Spansk-Norsk og alle ordene står alfabetisk!

Er helt overasket over hvor god jeg har blitt i spansk på de 9 månedene jeg har bodd her, merker det spesielt når jeg sender meldinger for da skriver jeg først på spansk uten å bruke noe form for ordbok eller translate og sjekker etterpå hvis jeg er usikker på om noe er skrevet feil og da stemmer det jeg allerede har skrevet. Det er viktig når man skal lære et nytt språk at man ikke er redd for å si feil, bruke hendene og engelsk.

HVA SYNS DERE OM DETTE INNLEGGET? 

#blogg #tips #anbefaling #Elisebr #språk #lære #learn #blog #language #Spansk #personlig #personal

MIN KJÆRE MAMMA

Jeg er så heldig å bo på Gran Canaria med verdens beste mamma som alltid er her for meg! Ting ble ikke helt som planlagt når vi flyttet hit da det viste seg at den kulen mamma hadde på skulderen var alvorlig kreft så mamma har kjempet nå i hele 9 måneder! Jeg synes hun er tapper og veldig sterk, hun reiser tros alt over 4 timer (5 dager) i uken for å ta strålebehandling og har før det blitt operert hele 2 ganger i Las Palmas!

Grunnen til at jeg er veldig stolt over mamma`n min er fordi hun bestandig gjør sitt beste å står på for at jeg skal ha det bra samtidig som hun kjemper som en helt for å bekjempe kreften! Hun har nå bare 8 strålebehandlinger igjen, men da venter det store spørsmålet om de har greid å fått fjernet all kreften eller om hun må over på cellegift. Strålebehandlingen som hun får nå er litt mildere og hun mister ikke håret men må hun over på cellegift så mister hun håret men jeg synes mamma er verdens vakreste kvinne uansett med eller uten hår!

Håper mamma slipper å kjempe mer mot kreften og at hun kan bli friskmeldt, vi hadde så mange planer når vi kom til Gran Canaria, vi skulle gå mange turer på stranden i helgene å sole oss, gå sanddynene, gå trimturer og bare kose oss. Selfølgelig så koser vi oss men det er bare så trist at mamma ikke kan være i solen og at hun blir så svimmel og dårlig form av strålebehandlingen. Er ikke viktigst med alle planene våre men at hun kan få mer energi og nyte livet uten å ha kreften hengene over seg!

Hvis det er en person i verden som jeg virkelig ser opp til så er det mamma`n min! Makan til sterk og omsorgsfull mamma! Hun er der 24/7 for meg og står alltid på pletten hvis det er noe jeg trenger eller har behov for å snakke om!

Hvis vi får gode nyheter etter den 18.Mai om at mamma er kreftfri så skal jeg overaske henne med å ta henne med på hotellovernatting en natt på et spahotell der vi kan nyte å bare slappe av å leve livet! Både mamma og jeg kan ha veldig god nytte av dette, ligge under parasollen med en drink å bade i bassenget. På kvelden planlegger jeg å ta mamma med ut å spise et sted vi aldri har vært før og sprette en sjampagne!

Jeg er veldig glad for at jeg nesten hadde fri 1 måned før jeg begynte å jobbe når vi kom ned på Gran Canaria så vi fikk dratt på stranden, solet oss, trimmet, dratt på resturant og shoppet!


 

KJÆRE MAMSEN MIN SOM JEG BRUKER Å KALLE DEG, ER KJEMPE GLAD I DEG OG HÅPER VI SNART VINNER KAMPEN MOT KREFTEN SOM TAR SÅ MANGE FAMILIER! DU MÅ VITE AT JEG ER KJEMPE STOLT OVER DEG OG AT JEG FÅR VÆRE DIN DATTER!

#blogg #hverdag #personlig #personliginnlegg #kreft #cancer #blog #life #elisebr

GÅRSDAGENS MIDDAG :)

I går sto jeg og mamma opp tidlig å laget kjøttsuppe og eplekake! Begge delene ble super vellykket så dagens middag og dessert ble det samme som i går! Ellers så slappet jeg bare av i går, hørte på musikk og tok livet med ro. Er så deilig med sånne dager der man ikke har noen planer og kan bare ta ting som det kommer!

HVA HAR DERE GJORT I HELGEN?

#hverdag #blogg #mat #dessert #Elisebr #kake #Eplekake #cake #blog #everyday #GC #GranCanaria #syden #sydeliv #sydenlivet #PlayadelIngles #food