MIN HISTORIE OM Å HA LÆRE/SKRIVEVANSKER ♥

Jeg, mamma og pappa skjønte ganske raskt når vi bodde på fastlandet i Spania at alt ikke var som det skulle! Jeg satte meg ned samtidig som min lillesøster (født i 1993 og jeg i 1992) å gjorde lekser men problemet var bare at hun var ferdig 2-3 timer før meg og jeg jobbet like iherdig som henne og hadde ikke noe vanskeligere stoff enn henne! Lærerne på skolen i Spania fant ut like før jeg reiste til Norge at jeg hadde lære/skrivevansker men de rakk ikke å hjelpe oss siden vi skulle flytte tilbake til Trondheim. Tonstad skole hjalp meg ikke noe særlig!

Jeg har lært en ting og det er at alle er forskjellige og noen har lærevansker, noen handicap men alle er like gode på hver sine ting! Slik som jeg, ikke for å skryte men jeg er ganske flink med data! Det har med hva vi intereserer oss for! Jeg har alltid likt elektronikk og data!

Høsten 2007 (Sula Ungdomsskole) tok jeg mange tester hos en pedagog og der ble det konstantert at jeg hadde lære/skrivevansker og det trodde jeg, mamma og pappa at jeg hadde fra før! Når jeg fikk papirer som jeg kunne gi lærerne så fikk jeg innvilget å få en pc med alle rettskrivingsprogram inkluder å skrive alle notatene på skolen på pc samt prøver og gjett om det gjorde underverket på rettskrivingen min! Ett av mine store problem var å finne ut om ord skulle ha dobbel konsonant eller ikke og når man skulle bruke og og å samt at jeg kunne lese mange sider fort men husket ingenting etterpå!

Jeg føler at etter jeg begynte å skrive blogg i 2013 har jeg forbedret meg mye på rettskriving og jeg har også fått mye hjelp av min kjære mor på rettskrivingen og kan takke pappa for at matematikken min har gått så bra som den har gått! Har ikke tellingen over hvor mange timer vi har jobbet til sammen!

Mamma fikk beskjed på en av foreldresamtalene mine på videregående på Borgund at hun nesten kunne gå opp til eksamen hun også (Apoteklinjen) for hun hadde hjulpet meg så mye! Det er litt av ett komplement fra en lærer på videregående!

Når jeg skulle begynne på vderegående skole så snakket jeg, mamma og pappa med en skolerådgiver og han snakket om at jeg kanskje trengte å ta hvert skoleår som 2 år, det vil si hele 6 ekte år for å få en utdanning! Jeg og mamma hadde en helt annen plan så hver gang jeg fikk lekser så jobbet jeg og mamma som pokker! Det ene jeg sliter med når det gjelder lærevansker er at hvis jeg leser stille inni meg så kan jeg gjerne lese fort men glemme alt jeg har lest etter 2 sekunder, det er derfor jeg er så HELDIG!! at mamma leste alt muntlig for meg og at hun alltid sto parat til å hjelpe meg om det var noe jeg ikke forsto!

Livet har gitt meg mange utfordringer men jeg har taklet alle frem til nå og lever drømmelivet! Jeg har siden jeg fikk “DIAGNOSEN” lære/skrivevansker vært fast bestemt på at jeg ikke skal være en av de som bare legger seg ned eller dropper å gjøre noe for de har en diagnose på papiret! Jeg vet at jeg kunne lett ha gitt litt mer F… i hva jeg gjorde på skolen å gått igjennom med glans men det har ikke føltes rett på min samvittighet!

Hvis du som barn eller foreldrene mistenker at du har lærevansker, HVER SÅ SNILL! å ta de med til en pedagog så de kan ta forskjellige tester på deg/barnet ditt å få konstantert om du/barnet ditt har lærevansker eller ikke! Mamma og pappa gjorde det med meg når vi flyttet til Sula og jeg er evig takknemmelig for at de gjorde det for det viste jo seg at jeg hadde noe enda mer alvorlig en dyseleksi!

Jeg husker godt i 10 klasse når jeg skulle ha nynorsk eksamen (mitt er bokmål) og jeg skulle skrive en historie på nynorsk uten ordbok! Det ble en morsom historie men problemet ble at historien ikke ble på nynorsk men på Svensk! På grunn av mine lære/skrivevansker så fikk jeg etter det heller ha 2 bokmål eksamener istedet for 1 i bokmål og 1 i nynorsk! Jeg er så takknemmelig for alle lærene jeg hadde på Sula Ungdomsskole og Borgund Videregående skole!

Jeg husker SPESIELT en episode på Tonstad skole i Trondheim der ene asistenten i klassen ga meg beskjed om at jeg ikke gjorde leksene mine og måtte til rektoren! Jeg husker jeg hadde tårer i øynene og imens asistenten kjeftet på meg så var det eneste jeg tenkte på at jeg ville hjem til mamma og pappa å det første jeg gjorde når hun var ferdig å kjefte var å ringe mamma! Skolen giddet ikke å sjekke om jeg hadde lærevansker, det eneste jeg fikk var lydbøker der kapitlene var hulter til bulter så jeg fikk mamma til å lese alt høyt for meg istedet!

HVIS VOKSNE/BARN SIER TIL DEG AT DETTE KLARER DU IKKE SÅ MÅ DU BRUKE DET TIL DIN FORDEL Å BEVISE AT DU KLARER DET!

DU ER LIKE MYE VERDT OG STERK UANSETT OM DU HAR LESE/SKRIVEVANSKER, DYSELEKSI ELLER ANDRE HANDICAP


Som dere vet så har jeg blitt hardt mobbet både fysisk/psykisk,har sterkere lærevansker enn dyseleksi men NÅ STÅR JEG STØDIG PÅ MINE FØTTER!♥

Jeg sier ikke at det har vært lett å vinne disse kampene men jeg har kjempet med alt jeg har og jeg vet at jeg fortsatt har lære og skrivevansker men jeg har lært EN VIKTIG TING I LIVET! og det er at: DE SOM LIKER/ER GLAD I MEG BRYR SEG IKKE OM JEG SKRIVER FEIL ELLER HAR BLITT MOBBET FOR DE ER LIKE GLADE I MEG LIKEVELL!♥

Jeg la ut ett innlegg på tirsdagen på facebook om at jeg har blitt alvorlig mobbet både fysisk og psykisk å jeg er helt overveldet over all støtten og fine komentarer som jeg har fått! ♥ JEG KUNNE IKKE BE OM NOE MER! DERE ER BEST♥

JEG VIL RETTE EN STOR TAKK TIL MAMMA OG PAPPA♥

#blogg #mittliv #personlig #liv #livet #lærevansker #skrivevansker #skole #familie #blog #life #school #difficultoflearning #hardwork #family #Elisebr #personaly
2 kommentarer
  1. Vet så absolutt Åssen skrivevansker er for noe og jeg hadd det .og kjenner meg så mye i det du skriver her. Jeg har blogget i 6 år og det er det jeg også har følt hat hjulpet meg også Hehe. Forsett den gode bloggingen din

  2. Danian. Gutteblogger: Tusen takk for dine fine ord! <3 Stå på du også og ikke vær redd for å spørre om råd! Skal skrive etterhvert ett innlegg om mine hjelpemidler som jeg brukte for mine skrive/lærevansker! Ønsker deg en fin dag! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg