EMPANADAS —> OPPSKRIFT♥


♥ Litt Smør

♥ 500g Kjøttdeig

♥ 2 1/2 Løk

♥ 6 Egg (pluss 1 egg til pensling)

♥ Pimienton Padron (det vil si chilli)

♥ Persille

♥ Paprikapulver

♥ 400g Smør

♥ 1200g (1,2kg) Hvetemel

♥ Vann etter behov

♥ Salt og Pepper

♥ Rosiner

♥ Sorte oliven 




SLIK LAGER DU EMPANADAS:

FYLLET:

1.  Start først med å hardkok eggene

2. Legg rosinene i varmt vann til de blir myke

3. Finhakk rosinene

4. Finhakk løken og stek den myk i olje

5. Slå bittelitt vann i pannen og la det koke inn

6. Ha i kjøttet, rosinene og krydderet

7. La det steke mens du rører

8. Tilsett finhakket persille

9. Sett fyllet tilside

10. Fjern steinene i olivenene

11. Del opp de delte eggene i skiver

12. Sett ovnen på 250 grader

 

Deig:

1. Smuldre margarin i mel og salt

2. Arbeid deigen med så mye vann som nødvendig for at deigen skal bli fast og lettere å arbeide med.

3. Del deigen i 8 deler

4. Kjevle ut deigen ca. 3cm tykk

5. Bruk gjerne et tallerken når du skal finne ut størrelsen og skjære ut empanadasdeigen

 

HVORDAN SETTE SAMMEN EMPANADASEN?

1. Legg 2 ss fyll 1/4 egg og litt oliven i hver av utkjæringene

2. Brett deigen sammen slik at det blir en halvmåne

3. Trykk sammen kantene

4. Du kan fukte kantene for at den skal sitte bedre sammen

5. Pensle empanadasen med sammenpisket egg

6. Stek empanadasene helt til de er lysebrune

7. Ca. 10-15 minutter midt i ovnen (kommer an på hvor god varme man har på ovnen)

8. Så er det bare å ta de ut og legge de til avkjøling

LIKER DERE EMPANADAS?

#blogg #hverdag #mat #empanadas #hjemmelaget #middag #oppskrift #recipt #food #dinner #weekend
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg