Laktoseintoleranse

Hei alle sammen 🙂

Tenkte jeg skulle dele noe med dere.

 

Jeg har laktoseintoleranse, det å ha laktose intoleranse vil si at man har nedsatt fordøyelse av laktose og det fører til at man kan få mage-og tarmsymptomer og plager med magen.

Når man har laktoseintoleranse så kan man velge om man vil ta kapsler slik at man kan spise melkeprodukter i mindre mengder eller om man vil kutte helt ut produkter som inneholder melk for godt.

Det er ikke bare bare å ha laktoseintoleranse fordi jeg må alltid planlegge hva jeg skal spise i løpet av dagen slik at  jeg ikke spiser for mye produkter som inneholder laktose.

Det er ikke så gøy å for eksempel gå på cafe med venner og ikke kan kjøpe en sjokolademelk, iskaffe eller noe annet som jeg har lyst på som inneholder melk fordi du må passe på å ikke få i deg for mye melk i løpet av dagen.

Det er veldig viktig for meg å huske på å ta medisinen morgen og kveld for hvis ikke jeg husker å ta den før jeg skal bort så må jeg unngå å spise noen som helst produkter som inneholder melk.

Den allergiske reaksjonen på laktosen kan komme alt i fra ett minutt til seks timer etter på og da får magekramper.

Jeg prøvde ut noen tabletter som jeg kjøpte på Sunnkost, de heter Solaray Laktase.

De fungerer ved at Solaray Laktase inneholder laktasekonsentrat, som bidrar til å spalte melkesukkeret.

De kan enten svelges hele eller tømmes i et glass vann og drikkes. Soloray Laktase fungerte ganske bra i begynnelsen men da må man ta en kapsel morgen og en kapsel ettermiddag/kveld.

Man kan også velge istedet å ta en kapsel rett før man inntar melkeprodukter, men jeg tok en kapsel morgen og en kapsel kveld og da kunne jeg spise litt produkter som inneholder laktose men i begrenset mengde.

I fjor sommer når jeg reiste på ferie på Gran Canaria så dro jeg og mamma på apoteket å spurte om de hadde noen tabletter mot laktoseintoleranse, de viste oss en pakke med kapsler som heter 

Nutira Forte. De er også kapsler som du kan enten svelge eller blande i vann å drikke. Jeg fant fort ut når jeg begynte å bruke Nutira Forte at de var mye bedre enn de Norske kapslene for meg.

Doseringen på kapslene er en kapsel morgen og en kapsel kveld. Når jeg tar en kapsel morgen så kan jeg spise frokost og lunch som inneholder litt melk. Når jeg kommer hjem fra jobb så pleier jeg å ta en kapsel hvis middagen inneholder melk. Hvis ikke middagen inneholder melk så venter jeg med å ta en til kvelden.

 

Er ikke bare bare å ha laktoseintoleranse siden man alltid må planlegge hva man skal spise og når man skal spiser det!

 

#hverdag #Blogg #laktoseintoleranse #melk #tålerikkemelk
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg